VALLONS DENNIS

VERWARMINGSONDERHOUD

VERWARMINGSONDERHOUD

Waarom schoorsteenvegen en uw ketel laten reinigen? Omdat u uw schoorsteen en ketel jaarlijks moet laten reinigen. Zo niet riskeert u onder andere schouwbrand of een gaslek zonder hiervoor verzekerd te zijn. Je verzekeringsmaatschappij zal altijd nagaan of u de jaarlijkse controle wel laat uitvoeren.

Na het reinigen van uw schoorsteen en ketel krijgt u van mij een wettelijk attest.

Schoorsteenvegen en ketelreiniging laat u dus best doen voor uw eigen veiligheid en die van uw gezin.

Schoorsteenvegen

Schoorsteenvegen is een verplicht jaarlijks onderhoud van uw schoorsteen. Heeft u thuis een kachel en een schoorsteen? Dan laat u best jaarlijks uw schoorsteen proper maken. Een vervuilde schoorsteen verhoogt het risico op schouwbrand. Helaas gebeuren hier jaarlijks dodelijke ongevallen mee. Het is dus belangrijk voor de veiligheid van uw gezin dat uw schoorsteen elk jaar gereinigd wordt.

Naast het risico op vergiftiging (CO2) of brand zorgt een vervuilde schoorsteen ook voor een lager rendement van uw stookolietoestel en dus hogere energiekosten.

Voorkomen (schoorsteenvegen) is dus veel beter dan genezen.

Stookt u met stookolie of gas?

Dan ben je wettelijk verplicht om een onderhoud te laten doen. Hierbij wordt niet alleen uw ketel maar ook uw schoorsteen gereinigd. Het is namelijk verplicht om een rookgasanalyse te doen om na te gaan of uw stookolie voldoet aan de vooropgestelde eisen.

U krijgt van mij achteraf een wettelijk reiniging- en verbrandingsattest zodat u weer helemaal in orde bent.

Wilt u een afspraak maken of prijsopgave aanvragen? Contacteer mij dan.

Vogelnest verwijderen

Het kan natuurlijk ook zijn dat u met een vogelnest zit in uw schoorsteen. Het is altijd gevaarlijk werk, dus als u hier geen ervaring mee heeft, kan u mij best contacteren.

Attest schoorsteenvegen

Achteraf krijgt u van mij altijd een wettelijk attest van schoorsteenvegen voor uw huisbaas en/of uw verzekering voor het schoorsteenvegen. In geval van problemen zal men u hier steeds naar vragen.

Ketelreiniging voor centrale stooktoestellen

Ook voor het reinigen van uw centrale verwarmingsketel kan u op de diensten van Vallons Dennis rekenen. Niet alleen is het aan te raden om uw ketel jaarlijks te reinigen, het is ook wettelijk verplicht. Dit geldt voor alle ketels en centrale stooktoestellen zoals centrale verwarming op gas of stookolie.

Heeft u een individueel stooktoestel? Dan is de ketelreiniging wettelijk niet verplicht. Toch is het aangeraden om ook individuele stooktoestellen te laten nakijken; uw verzekeraar of verhuurder kan dit namenlijk wel eisen.

Nood aan een betrouwbare vakman?

Nieuwbouw & renovatie

Installatie

Herstelling & onderhoud

Kan ik u verder helpen?